Rasim Özdenören hakkında merak edilen aslen nereli? kaç yaşında? kitapları gibi soruların cevapları. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.
Annesi Ayşe Hanım, babası ise Hakkı Bey’dir. Babası memuriyeti nedeni ile 1930’lu yıllarda Kahramanmaraş’a yerleşmiş ve orada evlenmiştir. Bir yazısında babasının aslen İstanbul Eyüp’lü olduğunu belirtmiştir.
Şair Alaeddin Özdenören ile ikiz kardeştirler. 1940 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Rasim Özdenören İlkokul ve Ortaokul tahsilini Kahramanmaraş, Tunceli, Malatya ve diğer Güney Doğu illerinde tamamlamıştır.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Ünv. Gazetecilik Enstitüsünde eğitim almıştır. 1975 senesinde Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine getirilen Rasim Özdenören yine bu bakanlıkta bir sene müfettişlik görevini üstlenmiştir.
Daha sonra Devlet Planlama Teşkilatı Daire Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcısı, Genel Sekreter ve Müşavir olarak çalışmalarını sürdürmüş 2005 yılında emekli olmuştur. 2008 senesinde Türkçeyi güzel ve doğru kullanan edebiyatçı ödülü’nü kazanmıştır.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verilen Rasim Özdenören bugüne kadar bir çok hikaye, tez, özel sayı ve kitaba imzasını atmıştır.
Günümüzde Yeni Şafak Gazetesi bünyesinde yazmaya devam etmektedir.
İmzasını atmış olduğu bazı kitapları ise; Kent İlişkileri, Red Yazıları, Acemi Yolcu, Hastalar ve Işıklar, Yeni Dünya Düzeninin Sefaleti, Düşünsel Duruş, Edebiyat ve Hayat, Eşikte Duran İnsan, Hışırtı, Kuyu, Yaşadığımız Günler, Denize Açılan Kapı, Ruhun Malzemeleri, Açık Mektuplar, Köpekçe Düşünceler, Aşkın Diyalektiği, Toz, Yazı, İmge ve Gerçeklik, Elli Yılın Öyküsü Ciltli ve Siyasal İstiareler.