Yazar Mehmet Alperen, 1956 yılında aslen memleketi olan Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir.
Henüz Ortaokul çağında iken Ülkücü hareket ile tanışan Mehmet Alperen 1974 senesinde ilk gazetecilik hayatına Bizim Anadolu isimli gazete ile adım atmıştır.
80 İhtilaline yakın bir dönemde Kahramanmaraş Ülkü Ocakları 2. başkanı ve gençlik kolları başkanlığını üstlenmiştir. İhtilalin ardından memuriyet hayatını terk etmiş ve gazeteciliğe dönüş yapmıştır. 89’da ise MHP ve Ülkücü hareketten ayrılmıştır.
1993 senesinden itibaren televizyon dünyasında üst düzey yöneticilik görevlerini üstlenen Mehmet Alperen’in o dönemlerde Ruhların Parmakları ve Kahramanmaraş Kurtuluşunun Manevi Mimarları isimli iki eseri yayınlanmıştır.
28 Şubat döneminde başörtüsü üzerine yapmış olduğu yorum nedeni ile yerel televizyon kapatılmış bir süre çiftliğine çekilmiş, daha sonra Aydınlık Türkiye Partisi kurucusu olmuştur. Ancak siyasi hayatı beklediği gibi ilerlemeyince siyasetten tamamen uzaklaşma kararı almıştır. En son İstanbul Kara Kutu Yayın evi ile anlaşan Mehmet Alperen’in 20’ye yakın kitabı yayınlanmıştır.
Özellikle yakın tarih ile yaptığı yorumlar ile sıkça gündeme gelmektedir.
Eserlerinden bazıları ise, Kurtlar Arenasında Yalnız Bir Adam Abdülhamit Han, Havva’nın Gerçek Yüzü Hatice, Son Cihangir Enver Paşa, Ruhların Parmakları, Zemahşer Osman Öztunç, Manas, Cengiz Han, Deli Dumrul, Satuk Buğra, Şu Destanı, Çanakkale Cehenneminde Generallerin Savaşı, Göç, Alp Er Tunga, Timur, Emret Paşam, Mahşerin Atlısı, Çöl Aslanı, Sıla / Yalnızlığın Hüzünlü Rıhtımı, Sütçü İmam / Kurtuluş Savaşı’nın Onurlu İsyanı, Oğuz Kağan, Bozkurt, Ergenekon ve Battal Gazi.