Gökmen Karadağ Kimdir? İletişim, Medya üzerine çalışan, yazan ve aynı zamanda eğitim danışmanlık ve koçluk hizmeti veren Karadağ Hakkında bilinmeyenleri yazdık. Karadağ Kaç Yaşında? TV8 ekranlarında çıkan Gökmen Karadağ Aslen Nereli?
Gökmen Karadağ Kimdir? Gökmen Karadağ Nereli? Nerede Yaşıyor?
Gökmen Karadağ 4 Nisan 1970 yılında Erzincan da dünyaya geldi. Kendisinin 3 tane kendisinden büyük abisi ve ablası vardır. 4. çocuk ise Gökmen’dir. Karadağ’ın annesi ev hanımı ve babası da öğretmendir. Eğitim hayatına İzmir de başladı. İlk ve orta okul dönemini burada okumuş, lise için ise yatılı olarak İzmir Fen Lisesi’nde ailesinden ayrı bir şekilde eğitim hayatını sürdürmüştür. Lisede öğretmenlerinin teşviki ile müzikle ilgilenmiştir. Daha sonra üniversite için İstanbul a gitmiş, burada kazandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü okumuştur.
1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Mühendislik Lisansını tamamlamıştır. Daha sonra yüksek lisans eğitimi aldı. Onu da 1999 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İletişim Master’ı olarak tamamladı. Son olarak ise 2005 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İletişim Doktorasını tamamladı.
Gökmen Karadağ üniversite zamanlarında Folklor Kulübü’nde halk müziği ve halk dansları üzerinde durdu ve bu konuda kendisini geliştirmek istedi. Tiyatro Kulübü ve Bilim Mühendislik Grubu’ndan arkadaşlarıyla birlikte oluşturdukları bu sosyal medyalarda, seminer ve dergi çalışmaları üzerine birçok etkinlik düzenlediler. Tiyatro Kulübü ve Bilim Mühendislik Grubu’nda ki arkadaşları daha sonra Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Kardeş Türküler adı altında kendilerini başka yoldan ilerletmeye karar verdi. Böylece Akdağ’ın arkadaşlarıyla arası açılmış oldu.
Daha sonraki zamanlarda iş hayatına atılmadan önce ulaşmak istediği hayallerini gerçekleştirmeye çalıştı. Endüstri Mühendisi Bölümü’nü tamamlayan Karadağ, daha sonra hayatına müzik ile devam ettirme kararı aldı. Hayallerinin peşinden giden Karadağ H.Murat Şermet ile beraber “Ölülerin Kayıkçısı” isminde bir grup kurdu. Merak edenler için grubun adı mitolojideki Kharoon’dan gelmektedir. Lakin albümde istediği başarıyı elde edemediler. Böylece albüm çalışmalarına devam etmeme kararı aldı.
Bu başarısız albüm sonrası iş hayatına atılmak istese de pek yerinde gitmeyen aksilikler meydana gelmiştir. Yakın arkadaşlarının , Ülkemizin Bill Gates olarak düşündüğü ancak hayatın hep bir yerlerde ayağının takıldığı, Deniz Şener in liderliğinde üniversiteden dört arkadaşı ile birlikte yeni bir projeye atıldı. Fakat projenin her ne kadar önemli de olsa hayata geçiş yapamadığı için bir anlam ifade etmedi.
Daha sonraki zamanlar da Pan Ajans’ta başka bir projeye daha dahil oldu. İş hayatında tutunabilmek için, Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği yatırımları denetlemek amacıyla Ülkemizi karış karış gezdi.
Kendini günden güne geliştirmeyi kafasına koyan Karadağ bazı projelerin mali ve mühendislik denetimini yaptı. Bunun yanı sıra Türkiye’nin ana endüstriyel kuruluşlarının Ar-Ge uygulamalarını araştırırken kendisini buldu. Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe MIS projelerinde de kendisini göstermeyi başardı. Bunları yaparken de İstanbul’da bulunduğu esnada, gece saatlerinde Ram Data adlı prodüksiyon şirketinde, çeviri ve seslendirme yaparak hayatına devam ediyordu. Fark etti ki bu alanda ilerlemesi gerekti. Farkındalığının üzerine Kadıköy Moda’daki Yasemin Kumral Spikerlik Kursu’nda ortalama olarak 6 ay eğitim aldığı biliniyor.
Gökmen Karadağ’ın İş Hayatı
Ne kadar gençlik zamanlarında müzikle ilgilense de medyadan kendisini alamadı. Sektörde ise ilk işi Yaşam Radyo’da gün ağarmadan gazeteleri okumak oldu. Mühendislik kariyerinin yanında ilgilendiği iletişim asıl işi olacaktı. HBB, Star, Kanal 6, Kanal D, Brt ve tv8’de muhabirlikten, program sunuculuğuna kadar her kademe de çalıştı. En çok bilinen işi Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 kanalında yaptığı Haberaktif ve 8.Gün programları oldu. Aynı zamanda burada yani Tv8’de Danışma ve İcra Kurulu Üyesi olarak da kendisini göstermeyi başardı.
Görev yaptığı işler ise şu şekildedir.
1995 yılında kendisini il HBB’de Dış Haberler Muhabirliği yaparak duyurmayı başardı.
1 yıl sonra ise Star TV’de haber seslendirirken kendisini buldu
Aynı yıl içerisinde Kanal 6’da “Bu Sabah” programıyla sevenlerinin karşısına geldi.
1997 yılında Bu Sabah programıyla beraber Bu Gece programını da beraberinde yürütmeyi başardı.
Yine aynı yıl içerisinde Kanal D’de de yayınlanan Çalar Saat” programının sunuculuğunu üstlendi.
1998 yılında “Çalar Saat” programının sunuculuğundan çıkıp editörlüğüne devam etti ve bununla birlikte muhabirlik de yaptı. İlk büyük canlı yayın muhabirliği deneyimi Mısır Çarşısı patlaması oldu.
1 sene sonra Çalar Saat programından ayrılarak kariyer hayatına Brt televizyonunda devam etmeyi seçti. Burada hem ana haber bültenini sundu, hem de muhabirlik yaptı. Aynı zamanda gündeme oldukça ses getiren Öcalan Davası, Gölcük/Düzce depremleri ve ismiyle tezat “Hayata Dönüş” operasyonlarında günlerce canlı yayın muhabirliği yaptı. Bununla birlikte Yine Brt televizyonlarında yayınlanan ve hafta içi her sabah sevenleri ile buluşan “Güne Bakış” programında sunuculuk üstlendi.
2002’de ise Brt televizyonlarını bırakıp Acun Ilıcalı’nın kanalı TV8’e geçti ve merhum Turan Yavuz’un yarattığı Haberaktif programını ele aldı. Sonraları bu mirasa haftalık program 8.Gün’ü de ekledi.
2002 yılında son aylarında daha önce de bahsettiğimiz gibi TV8’in Danışma ve İcra Kurulu Üyeliği de yaptı.
2002-2006 yılları arasında 4 sene boyunca BÜMED’in Boğaziçi Dergisi’nin Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi.
2013 yılında TV8 Acun Ilıcalı’ya satılınca tüm elemanlar ile birlikte işten atılması ile gündeme geldi.
Daha sonraki zamanlarda kayda değer kendine göre bir ortam bulamayan Karadağ medya da yer almamıştır. Bu sebeple de akademik kariyerine devam edip doçentlik e hazırlanmış ve eğitim ve seminer alanlarına da güç katmıştır.
Gökmen Karadağ günümüzde halen devam eden eğitim ve danışmanlık yapmaktadır. Burada yer alan faaliyetlerinde ise aşağıdaki gibidir.
Gökmen Karadağ Özel Konuşma Koçluğu ya da Özel İletişim Koçluğu da vermektedir.
Gökmen Karadağ Verdiği Eğitim İçerikleri
Etkili Toplanma Yöntemi
Konuşma Mekaniği
Etkili Konuşma Teknikleri
İş Sunumlarında Profesyonelleşme
İş Hayatında Etkili Yazma
İleri İletişim Becerileri
Medya Eğitimi
Gökmen Karadağ Verdiği Seminer Başlıkları
Beden Dilinin Gücü
Konuşurken Kazanmak
Profesyonel Sunumların Sırları
Liderlik ve Muhteşem Konuşmalar
Medyayla Nasıl Konuşmalı
Doktor Medyada
Gökmen Karadağ Ele Aldığı Yazılar
Sunumlarda Yapılan En Yanlışlar
En Yaygın Konuşma Yanlışları
Gökmen Karadağ Yazdığı Kitaplar
Fay Hattında 15 Yıl
AB’nin Medyası Medyanın AB’si
Gökmen Karadağ Aldığı Ödüller
2006 yılında Haberaktif, RTGD’nin en iyi gece haber kuşağı seçildi.
2012 yılında Haberaktif, Antalya TV ödüllerinde en iyi haber tartışma programı seçildi.
Gökmen Karadağ Akademik Kariyeri
2013 – Günümüzde İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Olarak öğretim üyeliği yapıyor, Radyo TV Haber Sunuculuğu, TV Programcılığı, Radyo TV Metin Yazarlığı, İleri TV Uygulamaları (Yeni Medya), TV Haberciliği Uygulamaları, Soruşturmacı Habercilik derslerini veriyor.
2001 – 2011 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Broadcast Announcing” dersini verdi.
2002 – 2005 arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Radyo TV Haber Sunuculuğu ve Diksiyon” dersi verdi.
2002 – 2004 arasında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans öğrencilerine “Radyo TV Haberciliğinde Editörlük”, “Editoryal Uzmanlaşma” ve “Haber ve Tartışma Programları” derslerini verdi.