Eyüp Sabri Göncü

Eyüp Sabri Göncü hakkında merak edilen tüm detaylar! Kısaca kariyeri, hayatı ve biyografi bilgileri.

Eyüp Sabri Göncü Kimdir?

Eyüp Sabri Göncü 1978 Şanlıurfa doğumludur. İlkokul ve ortaokul tahsilini memleketi Şanlıurfa’da tamamlamıştır. 1997 senesinde üniversitede Mühendislik üzerine eğitime başlamış, 2001 senesinde başarılı bir şekilde mezun olmuştur.

Evli ve dört çocuk sahibidir. Öğrencilik yıllarını aktif olarak geçirmiş öğrenci temsilciliklerinin yanı sıra çeşitli kulüplerde de başkanlık görevini üstlenmiştir.

Üniversite yılları boyunca panel, söyleşi, öğrenci etkinlikleri ve gezi faaliyetleri gibi sosyal etkileşimi arttırmaya yönelik çalışmalarda aktif rol almıştır. Üniversite öğrencilerinin karşılaştığı işsizlik sorunuyla da yakından ilgilenmiştir. Bu konuya farklı çözümler üretmek amacıyla öğrenci ve işverenlerin etkileşimi üzerine insan kaynakları alanında başarılı çalışmalar yürütmüştür.

Üniversite mezuniyeti sonrasında Amerika’da eğitimine devam etmiş, daha sonra İngiltere’de Msc in Management Master programına kabul edilmiş ve buradaki eğitimini de başarı ile tamamlamıştır. Aldığı tüm eğitimlerle 2004 yılında yeniden Türkiye’ye dönen Göncü, farklı alanlarda faaliyet gösteren aile şirketlerinin geliştirilmesi için çalışmalara başlamıştır.

Tekstil sektöründe iplik imalatı, sağlık sektöründe aşı imalatı ve inşaat sektöründe çeşitli işler yürüten aile şirketlerinde sanayi grubu imalatlarının yönetilmesi görevini sahiplenmiştir. Bu sırada maliyet yönetimi, insan kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji verimliliği konularında çalışmalar yaparak şirketin kar ve üretimini kısa sürede yükseltmeyi başarmıştır.

Göncü, çalışmalarını yürüttüğü tüm alanlarda dünyanın farklı bölgelerinde daima etki alanı oluşturabilecek projeler ortaya çıkarmıştır. Özellikle tekstil, inşaat ve biyoteknoloji alanlarında birçok ilke imza atmayı başarmıştır.

2013-2016 yılları arasında İstanbul’da Şanlıurfa Dayanışma Derneği’nin başkanlığını yürütmüştür. Görevi esnasında pek çok öğrenciye burs imkanı sağlayan dernek Urfalıların İstanbul’da ki en önemli temsil platformu olmuştur. 2015 yılında görev aldığı aile şirketlerinden ayrılarak Dollvet Üretim Kampüsünün tüm hisselerini alan başarılı iş adamı, bütün yatırımlarını aşı ve biyolojik madde üretimine yönlendirmiştir.

Dollvet Üretim Kampüsü, Türkiye’nin FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)’ya akredite GMP standartlarındaki ilk aşı firması olmayı başarmış ve dünya standartlarında inaktif aşı üretebilen nadir firmalardan biri haline gelmiştir. Merkez ofisi İstanbul’da yer alan Dollvet’in Şanlıurfa Sanayi Bölgesi içerisindeki tesisi, 33 adet aşı ve 3 adet test kiti ruhsatı ile birlikte biyoteknoloji alanında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Dollvet Üretim Kampüsü, 2002 yılında ekonomide hayvancılığa katkıda bulunabilmek amacıyla kurulmuştur. Dollvet, aşı üretimi ve biyolojik ürünler konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı Ar-Ge belgesine sahip bir biyoteknoloji merkezidir.

Modem alt yapısı, uzman ekibi ve deneyimi ile ülkemiz ve tüm dünyayı etkileyen salgın hastalıklara karşı aşılar üretmektedir. Sahip olduğu alt yapısı ile uluslararası otoritelerden kabul gören önemli firmalardan biri haline gelmiştir.

Biyoteknoloji alanında dünyadaki en iyi 20 tesisten biri olarak kabul edilen Dollvet, pek çok farklı alanda biyolojik ürün üretme kapasitesine sahip modern bir tesistir.

Bunların yanı sıra Dollvet, 2016 yılında Avrupa Birliği’nin açtığı en büyük ihaleyi kazanmış ve bu sayede tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken bir firma olmayı başarmıştır. İhalenin kazanılması ve markanın dünya üzerinde dikkat çekmesiyle şirket cirosu bir hayli yükselerek dünyadaki fon şirketlerinin de ilgisini çekmiştir.

Eyüp Sabri Göncü, “Hiçbir zaman sadece ticari bir kuruluş olarak görmedim” dediği Dollvet için gelen tüm satın alma tekliflerini reddetmiş, Dollvet Üretim Kampüsünün daima yerli ve milli kalmasını istemiştir.

Dollvet Üretim Kampüsü başarılarıyla dünya çapında bir biyoteknoloji firması haline gelmiş, her geçen gün kendini bir adım ileriye taşımayı başarmıştır.

Cevap Yaz

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya giriniz