Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Aydın Engin 1941 yılında İzmir Ödemiş’te dünyaya gelmiştir. Annesi Adalet Hanım, babası ise terzi Sadık Engin’dir. Ödemiş Lisesi ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim almıştır. Üniversite eğitimi döneminde gençlik tiyatrosu bünyesinde amatör tiyatro ile tanışmış hukuk eğitimini bırakmış ve tiyatroyu tercih etmiştir.
Yine bu dönemlerde ünlü yazar ve çevirmenlerin ürünlerini daktilo yazarak yazarlığa adım atmıştır.
1963 yılında bir sene Kadıköy İlçesi Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenen Aydın Engin TSİP kurucularından yazar ve sosyolog Oya Baydar ile evlenmiş bu evliliğinden bir evladı vardır.
12 Eylül döneminde 12 sene sürgün olarak Almanya Frankfurt’ta yaşantısını sürdürmek zorunda kaldı. Orada taksi şoförlüğü, hamburgercilik, fork lift sürücülüğü ve çevirmenlik gibi bir çok meslekte çalışmıştır. 1991 senesinde çıkan af ile tekrar Türkiye’ye dönüş yapmış kısa süre Sağmalcılar Cezaevinde hapis yatmıştır.
1992 ve 2002 seneleri arasında Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığı ve habercilik yapan Aydın Engin daha sonra Birgün Gazetesi kuruluşunda yönetici olarak görev yapmıştır. Daha sonra Agos’ta yazmış 2014 senesinde tekrar Cumhuriyet Gazetesinde yazmaya başlamıştır.
2016 yılında feto ve pkk’ya üye olmak suçlaması ile gözaltına alınmış ardından adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır.
Bugüne kadar Ben Frankfurt’ta Şoförken, Solda Arayışlar, Tango’dan Taliban’a, Tırmık’a Tırmık, Bir Koltukta Kaç Karpuz, Kitabın Adı Budur ve Heykel Oburu isimli kitaplara imzasını atmış ayrıca 1968 yılında Devr-i Süleyman ve 1964 senesinde Aykırı isimli tiyatro oyunlarını yazmıştır.